Domännamn

domain- Din unika adress på internet

Nedanför hittar du några generella råd och tips om val av domännamn, men ring oss gärna om du önskar råd och vägledning om vilket eller vilka domännamn du bör välja. Vi kan samtidigt kontrollera om domänen du önskar är ledig, eller eventuellt hjälpa er till att hitta ett alternativ.

Varför köpa din domän genom Speedcom?

Speedcom har lång erfarenhet som domänleverantör och vi hjälper dig med registrering på flertalet toppnivåer, så som .se, .com, .org & .nu.

Personliga råd och vägledning

Vi hjälper er att välja rätt domännamn. Har ni redan en domän som ni äger så hjälper vi er att flytta den till oss.

Kostnadsfri support följer med samtliga våra tjänster, och du kan därför vara trygg i att vi hjälper dig med de tjänsterna så du önskar koppla till ditt/dina domännamn.

Du behöver inte själv sitta och krångla med otydliga administrationssystem utan slå oss bara en signal, så hjälper vi dig med helt förloppet. Från tecknande av domän till publicering av din hemsida på den nya domänen.

Val av domännamn

Domännamnet bör vara enkelt att komma ihåg, uttala och uppfatta.
För företag med förhållandevis korta och enkla firmanamn är det mest naturliga att ha firmanamnet som domänadress, t.ex. speedcom.se. Har ni ett längre företagsnamn, t.ex. Maskinentreprenör Andersson och Söner AB, så är det rimligt att försöka få till ett kortare domännamn som fortfarande visar tydligt om vem ni är, t.ex. anderssonmaskin.se.

För en del företag är det relevant att säkra domännamn som täcker produktnamn eller varumärke. Detta kan göra det lättare för kunder och potentiella nya kunder att hitta till din hemsida. Kontakta oss för att hitta den perfekta domänen för just dig.